Choď na obsah Choď na menu

Rezeň s Fintou

7. 12. 2016

Ingrediencie :

Kuracie prsia
vegeta,3 vajíčka
hladká múka
strúhanka

 

postup :


Pripravíme si kuracie prsia. Rozkrojíme ich naplocho. Nerozklepávame ich. Kuracie prsia sú veľmi jemné neničme ich rozklepávaním. Rozkrojené prsia ochutíme vegetou a obalíme postupne v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke. Dáme ich vyprážať na rozpálenú panvicu s olejom. Olej je len do polovice mäsa. Vyprážame z každej strany cca 5 minút. Dajte pozor, aby plameň nebol veľmi silný, lebo sa nám strúhanka môže spáliť. 

a teraz FINTA :

Na vedľajšom horáku nám vrie voda a keď vyberieme hotový rezeň z panvice, ponoríme ho na 2-3 sekundy do vriacej vody. Rezeň nám zašuští a zbaví sa prebytočnej masti oveľa účinnejšie, ako papierovou servítkou. Vriaca voda sa z rezňa do pár sekúnd vyparí a neostanú mokré. 

Príloha môžu byť zemiaky alebo tarhoňa.
 
Dobrú chuť ! smiley